Γερμανικά

NeuschwansteinΤα Γερμανικά είναι από τις πιο ευρέως ομιλούμενες γλώσσες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Γερμανίας, της Αυστρίας και του Λίχτενσταϊν. Είναι επίσης, μία από τις επίσημες γλώσσες της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου.

Υπάρχουν και άλλες Γερμανόφωνες κοινότητες διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη, όπως στην επαρχία του Μπολτσάνο-Μποζέν στην Βόρεια Ιταλία και στο Ανατολικό τμήμα του Βελγίου, όπως επίσης και στις κοινότητες της Ανατολική Ευρώπη, στην Βόρειο και Νότιο Αμερική.

Τα Γερμανικά θεωρούνται μία δύσκολη γλώσσα για εκμάθηση από τους Αγγλόφωνους μαθητές, με μεγάλες και μακρόσυρτες λέξεις, με τέσσερις διαφορετικές καταλήξεις για τα ουσιαστικά, τρία γραμματικά γένη και με την ιδιαίτερη προφορά είναι μια καλή ευκαιρία για να εξασκηθούν όλοι οι μύες της στοματικής σας κοιλότητας. Από την άλλη, η Αγγλική και η Γερμανική γλώσσα έχουν άμεση σχέση, και αυτό θα το διαπιστώσετε αφού θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο αριθμό ομοιοτήτων μεταξύ τους οι οποίες θα σας διευκολύνουν να μάθετε τα Γερμανικά γρηγορότερα. Επιπρόσθετα, οι σύνθετες λέξεις της Γερμανικής γλώσσας μαθαίνονται πολύ ευχάριστα και η γραμματική θεωρείται αρκετά λογική. Πρέπει μόνο να προσέξετε τις εξαιρέσεις των κανόνων.

Η πιο κοντινή γλώσσα των Γερμανικών είναι τα Ολλανδικά και είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα Αγγλικά. Τα Γερμανικά συμπεριλαμβάνονται στη Δυτική Γερμανική και είναι παρακλάδι της Ινδο-ευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών, μαζί με τα Αγγλικά, τα Ολλανδικά και Φλαμανδικά, τα Φριζιανικά, τα Γίντις, την Αφρικανική και τη Λουξεμβουργιανή γλώσσα.

Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες όσο αφορά την γραμματική, το συντακτικό και το λεξιλόγιο, με τα Νορβηγικά, τα Σουηδικά, τα Δανέζικα και τα Ισλανδικά τα οποία, μαζί με την γλώσσα των νησιών Φαρόε, περιλαμβάνονται στις Βόρειες Γερμανικές γλώσσες. Εάν είστε ενθουσιασμένοι με μία Ανατολικο- Γερμανική γλώσσα, μπορείτε να ασχοληθείτε με τη Γοτθική ή τη Βανδαλική γλώσσα, παρόλο που είναι γλώσσες που έσβησαν πριν πολύ καιρό.

Τα Γερμανικά είναι γνωστά ως η γλώσσα του Ντίτζτερ και του Ντενκερ, που ήταν συγγραφείς και διανοούμενοι. Ένας από τους μεγαλύτερους διανοούμενους είναι ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (1749-1832). Το δράμα που έγραψε, Φάουστ I (1808) θεωρείται η μεγαλύτερη του επιτυχία, ένας εθνικός θησαυρός, καθώς επίσης και πηγή πολλών αποσπασμάτων που παρουσιάζονται μέχρι σήμερα στην Γερμανία καθημερινά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Privacy Policy
Web Design by RT